De la cinema la indie-rock- interviu cu artistul Laur Drăgan

De la cinema la indie-rock- interviu cu artistul Laur Drăgan

Recent, ai jucat în Călugăriță, Misterul de mănăstire, cu un casting amplu. Cum a fost să faci parte din acest proiect? Ce te-a impresionat? Ce diferența ai simțit între stilul de abordare de la noi și cel din afară?

A fost o experiență unică să fac parte dintr-un proiect internațional. Condițiile au fost exemplare, cu toate ca a fost doar o apariție scurtă rolul meu. Ceea ce am simțit pe platourile de filmare conduse de Corin Hardy a fost o lejeritate ieșită din comun, construită pe baza unei vaste experiențe și a unui profesionalism imbinat cu joacă. Mi-aș dori sa văd asta peste tot in România.

Am văzut că ai apărut în mai multe filme românești, în ce rol te-ai regăsit cel mai bine?

Într-adevăr, am avut norocul să fac parte din diferite proiecte, sa lucrezi cu o parte signifianta din regizorii români și totodată sa învăț foarte multe de la ei, chiar dacă am lucrat doar la mici roluri. No small parts as they say. Cel mai mult înveți din micile provocări si fiind încă tânăr am tot timpul sa fiu distribuit într un rol principal. Sunt sigur ca urmează în curând. Cel mai mult m-am regăsit la proiectul inspirat din experimentul pitesti, Inchisoarea ingerilor a lui Ion Ionescu. Am avut un rol mai consistent dar nu voi da detalii, filmul iese abia anul viitor. La fel si la Radu Muntean in Alice T. sau la Cătălin Saizescu in Scurtcircuit.

De la cinematografie, la teatru, la muzică. Care a fost prima pasiune și cum ai ajuns să le faci pe toate?

Prima oara a fost muzica. Practic. Dar teoretiv, cinematografia m-a prins de cand eram mic. Ma uitam la filme cu parintii mei. Tot ei imi puneau si muzica, aveau casete. Chiar si casete cu povești. Si dragostea lor pentru filme si muzica m-a ghidat in tot timpul asta, de undeva din inima mea.

Cum a apărut Sun Boulevard, proiectul tău de muzică și cum a fost primit de public?

Sun Bulevardul a apărut in 2016 dupa ce eu si un prieten chitarist Adrian Ursu ne-am jucat pe niște formule muzicale. Apoi am avut multe concerte si ne am distrat foarte tare de-a lungul procesului. Am compus piese fresh si oamenii au reacționat pozitiv la ele. Acum proiectul e in stand by dar eu il continui singur, acustic si vocal.

Ai apărut pe vinilul Everything happens for a season. Unde mai pot să te găsească oamenii și ce planuri pe viitor ai cu muzica?

In cluburi si baruri in București. Uneori chiar stradal pe Lipscani sau la metrou, pentru reclama si de distracție / socializare. Mai colaborez si cu trupe de coveruri, octombrie vor fi cântări in stuff București. Planurile mele pentru viitor sunt incerte, tot ce știu e ca nu ma voi opri din cântat.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *